Test Efectis/TNO

Een brandwerende overheaddeur, die al klaar is voor de nieuwe, aangescherpte brandnorm. En dan ook nog op groot formaat. Dat kan. Hallington Doors maakt zo’n deur. En wat belangrijker is: de brandwerendheid en de mate van thermische isolatie zijn door tests van Efectis/TNO bewezen in een oven van 5 x 5 meter. Deze tests, uniek voor Europa door het grote formaat, zijn uitgevoerd in Frankrijk.

Het bewijs is geleverd: deze overheaddeur blijft ook op groot formaat gegarandeerd overeind in een vlammenzee. De nieuwe brandnorm NEN-EN 1634-1 (voorheen NEN6069) en NEN-EN 13501-2 norm, 60 minuten EI 1, worden ook op groot formaat met gemak gehaald. Nieuw is de EI-eis, de nieuwe norm voor thermische isolatie, die een brandwerende deur ook geschikt maakt voor ruimtes met specifieke eisen. Deze eis houdt in dat tijdens de test de gemiddelde temperatuur niet meer mag stijgen dan 140 graden en op één punt niet hoger dan 180 graden. Gemeten op het deurblad aan de niet verhitte zijde, steeg de gemiddelde temperatuur bij de Hallington brandwerende overheaddeur tot maximaal 87 graden.

Een brandwerende overheaddeur die zich door zijn brandwerende eigenschappen niet laat beperken in gebruik als overheaddeur. En die ook nog kan voldoen aan aanvullende eisen zoals geluidwerendheid en explosieveiligheid. Ook dat kan. Belangrijk: een vloeistofkering, geïntegreerd of separaat behoort tot de mogelijkheden. Net als een specifieke aandrijving, elektrisch of hydraulisch. En gecontroleerd sluiten bij stroomuitval. Hallington Doors heeft voor iedere situatie of ruimte een passende oplossing. Zelfs voor de strenge eisen die gelden in PGS 15-ruimtes. Laat u adviseren door de expert: Hallington Doors, groot in brandwerende overheaddeuren.


 Gebruikte producten