Hallington Doors is klaar voor de nieuwe norm

Vooruitlopend op de nieuwe, aangescherpte Europese brandnorm EN 1634-1, die in de loop van 2008 in Nederland van kracht zal worden, heeft Hallington Doors zijn nieuwe brandwerende overheaddeur al onderworpen aan de bijbehorende tests. Deze tests zijn uitgevoerd bij Efectis/TNO, in één van de grootste ovens van Europa. Door op deze grootte, namelijk 5 bij 5 meter, te testen kan Hallington probleemloos de NEN-EN1634-1 certificering toekennen aan overheaddeuren van groot formaat. In deze oven doorstond Hallington’s brandvertragende overheaddeur de 60 minuten-eis en heeft daarmee zowel de NEN-EN1634-1 certificering als de classificatie NEN-EN 13501-2, 60 minuten EI 1, de hoogste eis voor thermische isolatie gehaald.

Optimale toepasbaarheid

Deze hoge thermische isolatiewaarde is in het voordeel van de toepasbaarheid van dit type overheaddeur: naast het gebruik als standaard brandwerende overheaddeur, kan dit type ook worden toegepast in PGS-15 ruimtes (voorheen CPR). Bovenop de voordelen die een standaard overheaddeur al had ten opzichte van andere soorten afschermingen zoals schuifdeuren, schermen en rolluiken, heeft de nieuwe brandwerende variant het voordeel dat deze geen beperkingen heeft qua gebruiksfrequentie.

Ook op het gebied van aanvullende eisen zoals explosieveiligheid en vloeistofbeheersbaarheid heeft Hallington Doors de expertise en ervaring in huis. Met name in PGS-ruimtes moeten deuren aan deze eisen voldoen. Een vloeistofkering kan desgewenst geïntegreerd worden op de deur, maar kan ook separaat toegepast worden.

Stroomuitval en brandveiligheid

De brandvertragende overheaddeuren van Hallington Doors hebben lage onderhoudskosten en kunnen elektrisch of elektro-hydraulisch aangedreven worden. Standaard sluiten ze bij een brandmelding. Met de toepassing van een specifiek aandrijfsysteem kan de deur ook gecontroleerd gesloten worden bij stroomuitval. Verzekeringsmaatschappijen en brandweer stellen dit steeds vaker als eis, vanwege de brandveiligheid.

Naast deze brandwerende overheaddeur produceert en levert Hallington Doors ook andere specialistische deuren voor industrieel gebruik, waaronder geluidsisolerende overheaddeuren, hangardeuren en deuren met een speciale esthetische optiek.